Moda i ljepota

Manekenka nakon 56 dana i dalje pozitivna na korona virus

Italijanska manekenka Bjanka Dobroiu (23) pozitivna je na korona virus i 56 dana nakon što se prvi put testirala.

Bjanka Dobroiu - Instagram

Ona je jedna je od prvih u svojoj regiji kojima je dijagnostifikovan virus. Hospitalizovana je u bolnici Sant’Orsola u Bolonji, 28. februara s povišenom temperaturom.

Puštena je iz bolnice na kućno liječenje 6. marta te joj je izrečena mjera samoizolacije jer su se u bolnici zadržavali samo teški slučajevi oboljenja od korona virusa. Bjanka se nastavila redovno testirati te je nakon četiri pozitivna rezultata uslijedio jedan nejasan. Šesti test koji je napravila prošle sedmice takođe je bio pozitivan, piše “Avaz“.

“Pacijentkinja se dobro osjeća, ipak i dalje su njeni testovi pozitivni na korona virus. Pažljivo proučavamo njen slučaj. Niko drugi u Italiji nije imao pozitivan test toliko dugo. Rezultati su obično negativni nakon četiri sedmice”, rekao je stručnjak za infekcije.

Bjanka tvrdi da nema nikakvih simptoma, pa zato nije previše zabrinuta zbog pozitivnih rezultata testova. Ističe da se raduje šetnji na svježem vazduhu. Ona se trenutno nalazi u samoizolaciji sa svojoj majkom čiji je test na korona virus tri puta bio negativan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh