Moda i ljepota

Šest najpopularnijih parfema svih vremena po izboru Francuskinja

Uz pomoć poznatog francuskog dizajnera parfema Francisa Kurkdjiana, magazin Vogue napravio je listu najpopularnijih francuskih parfema svih vremena. U nastavku provjerite koji su se klasici našli na tom popisu, zašto su prema Kurkdjianovu mišljenju toliko posebni i zbog čega ih Francuskinje toliko vole.

dnevnik.hr

1. Chanel N°5
To je legendarni parfem koji u sebi nosi ideju ženstvenosti. Sjećanje na Marilyn Monroe koja ga je nosila i modnu kuću Chanel zajedno, to je nešto nevjerojatno. Može vam se svidjeti ili ne, s obzirom na to da je napravljen prije skoro 100 godina i vrlo je poseban, ali morate ga isprobati.

2. Cacharel Anaïs Anaïs

L’Air du Temps Nine Ricci nekada je bio prvi parfem koji biste dali mladoj djevojci. Ovih dana to je Cacharelov Anaïs Anaïs. Ne mogu reći da je lagan jer ima veliku auru, ali vrlo je svijetao i prozračno cvjetan.

3. Guerlain Shalimar

U jednom trenutku jednostavno želiš isprobati parfem svoje majke. Shalimar je ikona. Vrlo je francuski. Možeš ga osjetiti u kazalištima, namirisati u operi.

Proljetni parfemi
Sve već miriše na proljeće: Pet novih parfema stvorenih za sve toplije dane

4. Yves Saint Laurent Opium
Prvo imate Yvesa Sainta Laurenta, zatim imate modu, i onda dolazi Opium. Miris tog parfema kao da je iz nekog drugog stoljeća jer parfemi u to vrijeme nisu imali voćne note koje danas puno koristimo. Ideja ovog parfema više nije skandalozna kao što je nekada bila, ali još uvijek ima nešto posebno u njegovu nazivu.

5. Kenzo Flower by Kenzo

Ovo je jedan velik orijentalni parfem. U sebi nosi gornje cvjetne note i nešto vrlo puderasto, skoro kao miris kompaktnog pudera. Ako pogledate popis najprodavanijih parfema u drugim zemljama, shvatit ćete da je ovaj parfem s mirisom ruža za usne nešto što uglavnom viđate u Francuskoj i nigdje drugdje. Radi se o klasiku.

6. Chanel Coco Mademoiselle

“Skoro svaka žena koju poznajem imala ga je u jednom trenutku. On u sebi nosi samu srž ideje o Francuskinjama. Vrlo je suvremen, šik, elegantan. To je jedan voćno-cvjetni parfem koji pripada parfemskoj grupi chypre. Chypre parfemi vrlo su francuski. Oni su apstraktna grupa mirisa. Nisu agresivni, ali pomalo su misteriozni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh