Hrana i piće

VOĆNA PITA SA MAKOM – Jednostavno, jako ukusno i sočno

Jednostavno, jako ukusno i sočno…

Recept:

Sitno izrezati 2 velike kruške i 4 jabuke, sastaviti ih u jednoj posudi i dodati 1 čašu od 200ml šećera, koricu 1 limuna i sok od pola limuna. ( Ostaviti da pusti sok, zatim rastaviti na 2 jednaka dijela.

U drugoj posudi sastaviti 2 čaše od 200ml griza, 2 čaše od 200ml brašna, 1 čaša od 200ml maka, 1 čaša od 200ml šećera, 13gr praška za pecivo i 10gr Vanilin šećera… (Rastaviti na 3 jednaka dijela).

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Podmazati tepsiju maslacom… Prvi red – suhi sastojci, zatim prvi dio voća, drugi red suhih sastojaka, zatim voće, završiti suhim sastojcima… Na kraju naribati 200gr maslaca ili margarina…

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Pitu posuti šećerom.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh