Hrana i piće

NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?

Tačna mjera za savršeno mekano tijesto za palačinke.

Palačinke se čine kao jedan od, ako ne najjednostavniji i najbrži desert, ali nije sve tako jednostavno kao što se čini. Kako bi ovi zalogajčići bili savršeno mekani i ukusni, tajna je u količini i kvaliteti namirnica koje koristite.

Mnogi smatraju da će jaja palačinkama dati bolji okus, ali zbog njih one mogu biti žilave i tvrde.

Na primjer, ako u 500 ml mlijeka stavite 3-4 jaja, to je previše, dok je jedno jaje premalo. Idealna količina je 2 jaja na svakih 500 ml mlijeka. Upravo taj odnos osigurava pripremu najljepših palačinki.

Osim jaja, i o brašnu ovisi hoće li palačinke biti mekane. Ako koristite 2 jaja i 500 ml mlijeka, dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosijte nekoliko puta,piše Skuhaj.hr


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh