Hrana i piće

Jeste li probali “proffee”: Započnite dan najfinijim zdravim napitkom koji razbuđuje i diže energiju

Ako redovno vježbate i volite kafu, onda ćete biti oduševljeni novom fascinacijom s TikToka – proteinskom kafom

Vrijeme u kojem smo na TikToku pronalazili samo smiješne plesne izazove davno je iza nas! Osim što na sve popularnijoj društvenoj mreži TikToku pronalazimo genijalne modne ili beauty trikove, sve češće možemo isprobati neobične recepte ili otkriti korisne gastro savjete.

Najnoviji hype na ovoj društvenoj mreži vrti se oko jednog od najpopularnijih jutarnjih napitaka – kafe.

I nosi vrlo zvučno ime: „proffee“. Dakako, kako mu i samo naziv govori, riječ je o proteinskoj kafi: pro- (proteins) + -ffee (od coffee). Ova varijanta kafe ne samo da je slasna već je idealna za sve koji ne propuštaju fitnes.

View this post on Instagram

A post shared by India Today (@indiatoday)


Kako se sprema? Vrlo jednostavno: umjesto da kafu pomiješate s mlijekom ili pavlakom, dodajte joj proteinski napitak. Zatim ga dobro rashladite kockicama leda.

Zahvaljujući kofeinu, napitak s TikToka koji je oduševio brojne korisnike ove društvene mreže razbuđuje, a daje i energiju zahvaljujući proteinskom dodatku.

Proteinske napitke možete odabrati po vašim potrebama i želji: kakao, kokos, banana…

Ukoliko želite, u napitak možete dodati zaslađivač koji koristite ili malo mlijeka za kafu.

I uživajte u ovom energetski bogatom napitku!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh