Hrana i piće

Rolnice od lisnatog tijesta: U nadjev idu paprika i pire-krompir

Sastojci:
4 krompira

2 paprike

400 g lisnatog tijesta

80 g tvrdog sira

30 g putera

so

biber

Za premaz:
1 jaje

Priprema:
Ogulite i operite krompir, a potom ga isjeckajte na kockice. Stavite ga u šerpu i prelijte vodom, a potom dodajte soli po ukusu. Ostavite da provri, pa smanjite temperaturu i kuhajte dok ne omekša. Isjeckajte crni luk, pa zagrijte malo ulja u tavi i prodisntajte oko 3 minute. Očistite unutrašnjost paprika, pa ih isjeckajte. Dodajte ih u tavu sa crnim lukom, pobiberite, promiješajte i dinstajte nekoliko minuta uz miješanje. Krompir procijedite i dodajte puter. Napravite pire, a tvrdi sir izrendajte. U krompir pire ubacite dinstano povrće i promiješajte. Lisnato tijesto stavite na pek papir, pa rasporedite fil sa pireom i paprikama. Pospite tvrdim sirom, pa pažljivo urolajte. Isijecite rolnice, pa ih poredajte po plehu obloženom pek papirom. Umutite jaje, pa premažite rolnice. Pecite ih na 180°C oko 30 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh