Hrana i piće

Stavite ovo na oval s hranom i muhe će bježati glavom bez obzira!

Dolazi ljepše vrijeme, a ljeti uglavnom volimo da ručamo u dvorištu ili na otvorenom.

Muha - RadioSarajevo.ba

Ipak, jedan od problema su svakako muhe, koje besomučno slijeću na hranu. Ali, postoji rješenje i za to, a ovo je najlakši način otarasite tih nezvanih gostiju.

Da ne pričamo o zarazi koju muve mogu da prenesu budući da ne biraju mjesta koja „posjećuju“ te se mogu vidjeti na kontejnerima i na mnogim drugim zagađenim mjestima, a onda ulaze u stanove i lete oko hrane.

Ukoliko vam je dosadilo da ih jurite po kući s muvalicom i čekate ih u zasjedi, postoji jedostavnije rješenje da izađete na kraj sa neželjenim gostima.

Naime, TikTok je pun savjeta i trikova kako sa nekim situacijama izaći na kraj na lakši i brži način, pa se tako našao i jedan za rješavanje problema muha. Sve što vam je potrebno da imate u kući jeste bosiljak! Većina domaćica tu začinsku biljku uzgaja na terasi ili u dvorištu, a upravo ona može da posluži da se na sjajan način otarasite upornih prenosilaca zaraza.

@kafoholicarke Muve ćao! ???? #kafoholicarke #prekafe #hack #hacksoflife #howto #trik #tipsandtricks #breakfast #viral #tiktoksrbija #tiktokbalkan #fyp #foryoupage ♬ original sound – Kafoholicarke

Kao što se vidi na snimku, dovoljno je da grančicu bosiljka stavite na sto pored hrane i sve muhe će začas nestati. Mnoge domaćice tvrde da bosiljak rastjeruje i druge insekte, poput komaraca, jer oni ne podnose miris te biljke. Dovoljno je zasaditi ga na terasi u saksiji i vaš dom će većina insekata zaobići u širokom luku, piše Krstarica.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh