Hrana i piće

Jednostavno i brzo: Spremite integralni tart

Za nadjev umutite jaja pa im dodajte kiselo mleko, sir i so

Recept koji vam danas predlažemo je integralni tart.

Sastojci:
Za podlogu:

140 g integralnog spelt brašna

140 g heljdinog brašna

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

150 g tikvice

100 g maslaca

50 g masti

Za nadjev:

3 jaja

350 g svježeg sira

180 g kiselog mlijeka

100 g svježeg špinata

1 kašičica soli

Priprema:
Narendajte tikvicu, pa joj dodajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, so, maslac i mast i umijesite tijesto da se svi sastojci sjedine.

Papir za pečenje pospite brašnom i pomoću oklagije razvucite tijesto u krug prečnika 30 cm.

Razvučeno tijesto zajedno sa papirom stavite u okrugli kalup za pečenje (28 cm), podignite krajeve uz rub kalupa, izbockajte tijesto pa kalup ostavite u frižideru da se hladi dok se priprema nadjev.

Za nadjev umutite jaja pa im dodajte kiselo mleko, sir i so.

Dobro promiješajte da se razbiju grudvice sira, a onda u smjesu stavite sitno isjeckan špinat. Uključite rernu da se ugrije na 180 stepeni.

Iz frižidera izvadite kalup i u njega sipajte nadjev. Tart stavite u rernu i pecite oko 30 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh