Hrana i piće

RECEPT ZA STARINSKE MEDENJAKE: Najljepši biskvit koji se savršeno slaže uz čaj ili kompot, a sve sastojke sigurno već imate u kući

Ovi mekani i slatki medenjaci savršen su desert ili užina tokom zimskih dana

Sastojci:

5 kašika meda
5 kašika šećera
1 jaje
5 kašika mlijeka
5 kašika ulja
450 -470g mekog brašna t400
1 kašika sode bikarbone

Priprema:

U činiju stavite med, zatim šećer, jaje, mlijeko i ulje. Sve razmutite i dodajte prosijano brašno pa i sodu bikarbonu. Umijesite tijesto rukama. Odvojite 25 kuglica koje ćete staviti na pleh. Peći na 200 stepeni celzijusa oko 15 minuta, a potom ostaviti još 5 min u isključenoj rerni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh