Hrana i piće

OVO SU NAJTRAŽENIJI RECEPTI NA GOOGLU u 2022: Najpoželjnije jelo je piletina “OŽENI ME” toliko je sočna i preukusna

Najpopularniji svjetski internet pretraživač, Google, nedavno je objavio razne liste najtraženijih pojmova, a jedna od kategorija uključuje najviše guglanih novih recepata.

Zanimljivo je da, kao i prošle godine, TikTok recepti imaju najveću popularnost na internetu, ali i dobri, stari klasici su našli svoje mjesto.

Gugl je također primijetio da je ovo 10 recepata koji su zabilježili najveći porast pretraživanja u odnosu na 2021. godinu, pa se na ovoj listi vjerovatno nalaze specijaliteti koje ne biste očekivali… Ali, idemo kroz njih!

1. Sugo

Iako zvuči veoma egzotično, sugo je zapravo italijanska reč za sos, a podrazumeva se da je to paradajz sos. Najguglaniji specijalitet godine na kraju godine je i najjednostavniji, a tradicionalno se pravi od paradajza, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, bijelog luka, luka i bosiljka. Jede se uz špagete, ali i uz njoke, kobasice, ćufte, dagnje…

2. Cincinnati čili

Ovo tradicionalno američko jelo sa američkog srednjeg zapada zapravo je umak od mesa s crvenim pasuljem, lukom i cheddar sirom, a obično se servira uz špagete, hot-dogove ili čak krekere od ostriga.

3. “Udaj se za mene” Piletina

Haštag #marrymechiken ima nevjerovatnih 59 miliona pregleda na TikToku, što pokazuje koliko je popularan. Jednostavno i sočno jelo u jednom loncu napravljeno od piletine i krem ​​sosa od bijelog luka, sušenih paradajza, začinskog bilja i parmezana. Služi se uz tjesteninu, pirinač ili pire krompir.

Pogledajtte video ovdje

4. Brze palačinke

Ko ih još ne voli! Jedino što nas čudi je da nisu bolje pozicionirani na listi!

5. Pita od manga

Ova slatka pita izazvala je značajno interesovanje ove godine, prvobitno stvorena kao specijalitet za Dan zahvalnosti. Kora ove pite je napravljena od krekera punjenih kremom od manga, a zatim punjenih krem ​​sirom i šlagom.

6. ‘Zelena boginja’ salata

Sa 22,7 miliona pregleda na TikToku, ovo je definitivno salata o kojoj se najviše priča na internetu. Pravi se od sitno seckanog zelenog kupusa (ili ajsberg salate), krastavaca, vlasca i mladog luka, sa veganskim pesto sosom.

7. Salata Jennifer Aniston

Još jedna salata koja je zahvatila internet, koju je slavna glumica navodno jela na snimanju “Prijatelja” svaki dan već 10 godina. Salata se pravi od zelene salate, paradajza, pasulja, hrskave ćureće slanine, piletine, pecorino sira i talijanskog dresinga

8. Mlin sendvič

Hashtag #grindersandwich sada ima više od 117 miliona pregleda na TikToku, a ukusni specijalitet se pravi od čak 21 sastojka! Sendvič je napravljen od domaće, tostirane fokaće prelivene topljenim sirom, ćuretinom, šunkom, sopresata salamom, narezanim capocolom, pršutom, feferonima i paradajzom. Potom se stavlja zelena salata i nasjeckani crveni luk pomiješan sa dresingom na bazi majoneze, a na kraju se sve posipa parmezanom.

9. Bella Hadid sendvič

Manekenka Bella Hadid poludjela je na društvenim mrežama za receptom za svoj omiljeni sendvič, koji se pravi od ćuretine, salame, sira, zelene salate i crvenog luka, feferona, paradajza, balzamiko sirćeta i aioli sosa.

10. Sos iz serije “Medvjed”

U ovoj seriji spominje se porodični sos za špagete koji se pravi od 10 čena bijelog luka, bosiljka natopljenog maslinovim uljem i dve manje konzerve paradajz sosa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh