Hrana i piće

Dodaci prehrani koji hrane vaše tijelo – i vaš imunitet

Kako bismo se zaštitili od raznih virusa, bakterija i drugih uzročnika bolesti, važno je da brinemo o našem imunološkom sistemu, a to ćemo postići kombinacijom aktivnog načina života i uravnoteženom ishranom.

Dodaci prehrani koji hrane vaše tijelo – i vaš imunitet - PR / Haber.ba

Uravnotežena ishrana podrazumijeva dnevni unos kombiniranih namirnica koje se sastoje od svježeg voća i povrća, cjelovitih žitarica i proteina. Ovakav način ishrane doprinosi boljem raspoloženju, odličnoj energiji za svakodnevne aktivnosti i boljem zdravlju. U konačnici, spoj uravnotežene ishrane, fizičke aktivnosti i zdrave tjelesne težine, štiti nas od raznih bolesti, infekcija i iscrpljenosti.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) čak 75% stanovništva danas ne konzumira dovoljne količine voća i povrća. Kako bi se iste nutritivne vrijednosti nadoknadile kroz uravnotežen način ishrane, potrebno je uzimanje dodataka prehrani, koji su bogati ključnim vitaminima i mineralima, poput vitamina A, C, D i B12, te potrebnim količinama željeza, cinka, selena i bakra, kako bi se održale dobre funkcije našeg imuniteta.

Svakodnevno korištenje kvalitetnih dodataka prehrani s vitaminima i mineralima najbrže će vam pomoći da dostignete preporučene dnevne unose svakog od mikronutrijenata.

Vitamini i minerali – jedni za nju, drugi za njega

Herbalife Nutrition Formula 2 Kompleks vitamina i minerala za žene, te Formula 2 Kompleks vitamina i minerala za muškarce predstavljaju kompletnu nutricionističku podršku organizmu, s čak 24 ključna mikronutrijenta u koncentracijama stručno osmišljenima za žene, odnosno za muškarce.

S čak 13 vitamina i 10 minerala, te kolinom, Formula 2 je osmišljena kao izvrstan način da svome tijelu osigurate ispravnu količinu potrebnih hranjivih tvari.

Pametna prehrana za vaš imunitet

Novi Herbalife Nutrition Immune Booster dodatak prehrani savršeno je rješenje za dodatnu dnevnu dozu ključnih vitamina i minerala koji podržavaju naš imunološki sistem.

Immune Booster sadrži naučno dokazani sastojak na bazi sušenog kvasca EpiCor®, koji je vodeći cjeloviti fermentat u svijetu, te pažljivo formuliranu mješavinu vitamina C, vitamina D, selena i cinka koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sistema*. Vitamin C, cink i selen također doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Osvježavajućeg okusa bobičastog voća, Immune Booster dolazi u pakiranju od 10 praktičnih vrećica s prahom kako biste i u pokretu mogli podržati svoj imunitet. Prikladan je za vegetarijansku prehranu.

Učinite Immune Booster dijelom vašeg dnevnog rituala, održavajte svoj imunitet na optimalnom nivou i otkrijte svoje najbolje izdanje.

Zdrave masti

Organizmu su potrebne manje količine masti za normalno funkcionisanje, no postoji razlika između masti koje su dobre za vas i onih koje to nisu.
Nezasićene masti (kao što su Omega-3) za razliku od zasićenih masnoća, ne predstavljaju samo izvor energije, već i sudjeluju u brojnim drugim funkcijama u tijelu – poput održavanja normalnog nivoa holesterola u krvi. Najčešći izvori omega-3 su masna riba i riblje ulje. S druge strane, prehrana bogata zasićenim mastima (iz prerađenih grickalica i iz namirnica životinjskog porijekla poput maslaca) može doprinijeti porastu razine holesterola.

Herbalifeline® Max dodatak je prehrani koji sadrži riblja ulja iz održivih izvora bogata omega-3 masnim kiselinama (EPA i DHA) koje doprinose normalnoj funkciji srca, kao i održavanju normalnog krvnog pritiska*.
DHA ujedno doprinosi normalnoj funkciji mozga i vida*.
Herbalifeline® Max sadrži i esencijalna ulja timijana i paprene metvice za svježiji okus.

Za više informacija i preporuku odgovarajućih dodataka prehrani, raspitajte se OVDJE.

* Svi navedeni učinci ovise o broju kapsula koje se dnevno uzimaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh