Hrana i piće

Za iftar pripremite teletinu s povrćem i sutliju sa suhim voćem

Za teletinu s povrćem potrebno vam je: 600 g telećeg mesa, dvije glavice crvenog luka…

Poslužiti sa rižom
Za teletinu s povrćem potrebno vam je: 600 g telećeg mesa, dvije glavice crvenog luka, dva čehna bijelog luka, dvije kašike maslaca, kašika paradajz pirea, kašičica soli, povrće po želji(krompir, 3 paprike crvene, 3 paprike žute i tikvica), kašičica bibera, povrće.

Priprema:

1. Meso isjeći na manje kocke, a luk na rezance. Dodati sol, biber i druge začine prema želji.

2. Sve to ispržiti, dodati povrće i malo vode, te dinstati na laganoj vatri oko 60 minuta.

3. Poslužiti sa rižom ili tjesteninom.

Potrebni sastojci
Za sutliju vam trebaju ovi sastojci: litar mlijeka, 100 g suhih grožđica, 100 g suhih marelica, 200 g riže, dvije kašike meda, kašičica mljevenog cimeta.

Priprema:

1. Rižu napola skuhati pa je dodati u vrelo mlijeko i nastaviti kuhati.

2. Dodati suhe grožđice i marelice, kao i med, te kuhati oko 10 minuta.

3. Razliti u posude i posuti mljevenim cimetom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh