Hrana i piće

S njima je svako jelo ukusnije: Sedam začina koje morate imati u kuhinji

Uz osnovne začine kao sol i Vegetu, vašoj kuhinji su potrebni i još neki. Čuvajte ih u hermetički zatvorenim posudama, dalje od izravne topline i svjetlosti

Začini - Lovesensa.rs

1. Mljevena crvena paprika
Upotrebljava se kao začin za juhe, umake i mesna jela.

2. Lovorovo lišće
Nježne kvalitete jednog lista (ili čak polovice) dodaju dimenziju umaku ili juhi koji krčkaju.

3. Mljeveni cimet
Daje nostalgiju desertima, ali isto čini i slanim jelima.

4.Mljeveni korijander
Često se koristi u mediteranskim juhama i varivima. Uparite ga s aromatičnim kimom za dodatni sloj okusa.

5. Mljeveni kim
Popularan u latinoameričkim jelima i curry prahu, svojim jedinstvenim, pomalo gorkim okusom pojačava zemljanost graha i mahunarki. Dodajte prstohvat da začinite povrtne ili mesne pljeskavice.

6. Čili u prahu
Ova mješavina (koja može uključivati ​​sušeni čili, češnjak, origano, kumin, korijander i klinčiće) daje koncentrirani začin. Prije pečenja mesa na roštilju utrljajte na odrezak.

7.Crni biber u zrnu
Prirodan je začin mnogim jelima, piše Real Simple.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh