Hrana i piće

Jednostavan trik uklanja KALORIJE: Možete slobodno da jedete PICU, a da ne brinete o gojenju

Možete da izbjegnete gomilanje kilograma.

Pizza - Srecnazena.com

Ko može da odoli savršenoj kombinaciji vrućeg paradajz sosa, sočnih pečuraka i kačkavalja koji miluje nepce?

Složit ćete se, rijetko ko.

Upravo zbog toga, jedno parče pice “s nogu” predstavlja najčešći način na koji se krši dijeta.

Iz nekog razloga, pica je postala sinonim za sreću i dobro raspoloženje, pa je ljudi često kupuju i kada su tužni ili umorni. Ista je situacija i kada nekoga prosto mrzi da kuha.

Upravo zbog toga, pica je čest krivac za to što brojevi na vagi u danu podivljaju.

Međutim, postoji jedan jednostavan trik da se ovo izbjegne. Kako je pica veoma kalorična, važno je odstraniti višak tih štetnih kalorija koje i dovode do gojenja.

Nije u pitanju promjena u recepturi, zaista ćete moći da uživate u svom omiljenom hrskavom tijestu.

Masnoća sa parčeta pice, u kojoj se i nalazi najveći broj kalorija, može da se ukloni prostim tapkanjem salvetom. Ovaj trik je isproban u emisiji “Food Detectives”.

Voditelj Ted Alen, uz svoj tim, izmjerio je kalorije pice prije i nakon što je pomenutom metodom odstranjena masnoća. Ustanovili su da se na ovaj način sa pice uklanja čak i do 35 kalorija po parčetu.

Prema njihovim riječima, prosječno parče pice broji oko 272 kalorije. Ovom metodom skinuli biste sa parčeta oko 35 kalorija, što je oko 13 odsto. Ukoliko pica nije redovna na vašem meniju, ovaj trik vam i ne znači mnogo, ali ako picu volite i konzumirate je često, možete, prema riječima stručnjaka, da izbjegnete gomilanje i do nekoliko kilograma godišnje, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh