Hrana i piće

BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA OD 5 SASTOJAKA: Smjesu samo izlijete i pečete – očas posla, a podsjeća na djetinjstvo

Brzinski kolač sa višnjama je odlično rješenje kada vam treba nešto slatko, a za kratko vrijeme.

Kolač sa višnjama - PRINTSCREEN/YT/ ОЛЬГА МАТВЕЙ

Kada nemate puno vremena ili vam banu iznenadni gosti, napravite brzinski kolač sa višnjama. Treba vam svega 5 sastojaka i desetak minuta da pripremite smjesu, poslije samo čekate da se ispeče. Umjesto višanja možete da koristite neko drugo voće, recimo šljive ili možda jabuke.

Sastojci:

5 jaja
180 g šećera
130 g brašna
1 kaščica praška za pecivo
400 g višanja

Priprema:

Cijela jaja umutite mikserom da dobijete gustu pjenu, potom dok još mutite lagano dodajte šećer. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, potom ubacite u smjesu i ručno miješajte da dobijete glatku smjesu. Testo prelijte u pleh koji ste obložili sa papirom za pečenje. Odozgo poređajte višnje bez koštica. Pecite u rerni na 180 C nekih 25 minuta. Po želji ga nakon pečenja pospite šećerom u prahu, prenosi Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh