Hrana i piće

BRZE I MEKANE POGAČICE SA SIROM: Jednostavno, nema čekanja da tijesto naraste, a umijesit ćete ga bez da isprljate ruke

Najbrži recept za pogačice sa sirom.

Pogačice sa sirom - PRINTSCREEN/YOUTUBE/WAFAA CUISINE

Umijesite testo bez prljanja ruku i napravite najbolje pogačice. Ovo je recept za sve domaćice koje nisu baš vješte sa miješenjem testa tako da će im pogačice sigurno uspjeti.

Sastojci:

3 jajeta
70 g putera
150 vode
so, biber
50 g rendanog kačkavalja
110 g brašna
1 kašika peršuna
parmezan po ukusu

Priprema:

Otopite puter u dubljoj šerpi, potom dodajte vodu, so, biber i brašno. Miješajte sve vrijeme dok se ne formira tijesto. Zati to tijesto prebacite u činiju i ostavite da se ohladi. Potom dodajte jaja jedno po jedno i mutite mikserom. Dodajte zatim peršun i rendani kačkavalj. Smjesu zahvatite kašikom za sladoled i stavljajte u pleh obložen pek papirom. Pospite parmezanom po želji. Pecite na 180 stepeni pola sata, prenosi Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh