Hrana i piće

BOLJE NEGO U PEKARI – DOMAĆE ŠTRUDLE SA DŽEMOM: U tijesto dodajte tajni sastojak kako bi ono postalo mekše

Donosimo vam recept za preukusnu štrudlu

Sastojci:

180 g brašna
4 g praška za pecivo
80 g putera
30 g šećera u prahu
8 g vanilin šećera
3 kašike jogurta

Priprema:

Prosijte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter. Uvaljate puter u brašno, pa izrendajte. Sjedinite sve. Zatim dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Rukama malo promiješajte, pa sipajte jogurt. Umijesite tijesto. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu, pa pospite sa još malo brašna i ravucite. Po sredini testa namažite džem, pa onda preklopite po dužini sa obe strane. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta. Pospite šećerom u prahu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh