Hrana i piće

Jamie Oliver ima recept za sendvič s jajima, lukom i kavadom – ovo morate isprobati

Popularni kuhar Jamie Oliver objavljuje bezbroj genijalnih recepata na svojoj internetskoj stranici s kojima nikada ne razočara.

U kategoriju jednostavnih recepata koji se mogu spremiti za doručak ili večeru uvrstio je ovaj ukusni sendvič s jajima, mekanim pecivom, kavadom i lukom. Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci: 4 velika jaja 2 mekana peciva – lepinja ili brioche 1 crveni luk 200g zrele kavade 15g korijandera Ocat i maslinovo ulje 1 kašikica garam masala začina

mutite i začinite jaja, prerežite peciva na pola, očistite i krupno naribajte luk. Stavite jednu kašiku u zdjelu, posolite i prelijte s malo octa – ostavite sa strane da se lagano ukiseli. Ostatak luka stavite u tavu na srednju vatru zajedno s 1 kašikom maslinovog ulja i garam masala začinom, prenosi vecernji.

Pržite 3 minute, a zato vrijeme krupno nasjeckajte rajčicu. Maknite luk s vatre i dodajte kavadu na tavu dvije minute. Čim se počnu sušiti, promiješajte, ostavite još 2-3 minute i maknite s vatre. Zagrijte peciva na tavi s obje strane, premažite ih rajčicom, dodajte korijander, preklopite i lagano pritisnite rukom. Jaja ispecite kao kajganu, dodajte po njima ukiseljeni luk i lagano začinite s grama masala. Dobar tek!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh