Hrana i piće

Hrskavi keksići od samo dva sastojka gotovi za 15 minuta

Kada nekom kažete „ovo je kolač od dva ili tri sastojka“, prvo vas pogledaju s nepovjerenjem, ali kada ga probaju, oduševe se i shvate da su najjednostavnije kombinacije zapravo uvijek i najbolje.

Keksići od banane - Zena.blic.rs

Naravno, važno je šta i kako kombinujete, ali banane su sastojak koji je uglavnom osnova svih ovih kolačića.

E, ovi naši keksići sa bananama i kokosom su baš takvi. Rječju, savršeni. Banane im daju slast i „masnoću“, a kokos tu neodoljivu aromu i hrskavost. Važno je samo da ih ne prepečete jer će se presušiti i neće biti baš reprezentativni.

Za pripremu vam treba bukvalno 15 minuta i od ove smjese ćete dobiti deset keksića, a ako ih želite više, slobodno udvostručite ili utrostručite sastojke.

Idealni su uz kafu i čaj, a djeci ih poslužite sa šoljom toplog mlijeka.

Potrebno je:

  • 1 zrela banana
  • 75 g kokosovog brašna

Priprema:

Bananu dobro izgnječite, skroz je ispasirajte, pa dodajte kokosovo brašno i sve dobro sjedinite. Od smjese oblikujte deset kuglica i svaku lagano pritisnite dlanom kako biste dobili okrugle keksiće.

Pecite ih desetak minuta na 170 stepeni. Ako želite, prohlađene keksiće umočite i u rastopljenu čokoladu, prenosi “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh