Hrana i piće

NEKA DOM ZAMIRIŠE NA DJETINJSTVO: Princes krofne po receptu naših BAKA – najljepše koje ste IKADA probali

Po receptu mame i bake, obradujte ukućane

glossy

Potrebno za testo:

150 g brašna

50 g putera

4 jaja

so

150 ml vode

Za fil:

1 l mleka

5 žumanca

10 kašika šećera

5 punih kašika brašna

1 vanilin šećer

Priprema:

U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja,piše Glossy

Fil:

Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutiti žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo dodajte smesu stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne.
Ohlađene krofne preseći na pola i puniti ohlađenim filom. Posuti prah šećerom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh