Hrana i piće

Ako već jedete kasno: Ovo je najzdravija večera, sprema se za 5 minuta i ubrzava metabolizam

Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah – svima nam je poznata ova narodna umotvorina koja nije tek tako nastala i održala se do danas.

Kajgana - Diannafitness.com

Upravo i mnogi nutricionisti tvrde da večera treba da bude najlaganiji obrok, a tu se prije svega misli, ne toliko na količinu unesene hrane, koliko na saržaj i namirnice koje se lako vare…

Mnogi u procesu mršavljena, prave veliku grešku i preskaču večeru, a to ni najmanje nije dobro. Nutricionisti nikako ne savjetuju odlazak na spavanje praznog stomaka. Kada zaspete gladni, sva je šansa da ćete se probuditi gladniji i da ćete za doručak pojesti mnogo više kalorija.

Obrok se priprema za svega 5 minuta, a sigurno će podstaći rad metabolima, potrošnju kalorija i uticati na mršavljenje.

Sastojci
1 cijelo jaje
3 bjelanca
svježi vlašac
1 kašičica peršuna
1 kašičica bosiljka
1 kašičica majčine dušice
Malo soli

Obrok pripremajte kao klasičnu kajganu. Iseckajte svjež vlašac, izmutite jaje i bjelanca i dodajte ostale začine. Zagrijte ringlu i u tiganju napravite gajganu.

Ovaj obrok sadrži dovoljne količine vitamina i proteina pa će vas brzo zasititi, a sadrži svega 200 kalorija. Zbog udjela proteina povoljno će uticati i na tonus mišića. Po želji možete pojesti i jedno parče tosta, prenosi republika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh