Hrana i piće

Chef tvrd: Krompir za pire se ne kuha u vodi, već u – vrhnju

U lonac s vrhnjem dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak

Pire krompir - Tropic

Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog.

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da na potpuno krivi način pripremamo pire krumpir.Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini – vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac. U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak. Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima. Propasirajte krumpir. Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi – krumpira i tekućine u kojoj se kuhao,piše 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh