Hrana i piće

Probajte krompir u kombinaciji s kajmakom i suhim mesom

Krompir je jedna od najzahvalnijih namirnica koje možete pripremiti na bezbroj načina. Koristi se kao prilog, glavno jelo, predjelo ili kao osnova za mnoge čorbe i variva. Mi vam donosimo recept za pečeni krompir s kajmakom i suhim mesom.

No image - Haber.ba

Za pripremu ovog jela trebat će vam:

mladi luk
veliki krompir
so
kajmak
suho meso
peršun
mozzarela

Krompir stavite u vruću vodu i posolite ga. Stavite da prokuha. Suho meso tanko isjeckajte. Isjeckajte i peršun. Suho meso ispržite, dodajte peršun i krušne mrvice te sve propržite.

Kada se krompir skuhao, prerežite ga na četiri dijela. Ubacite mozzarelu i prelijte umakom od kajmaka i sitno isjeckanog mladog luka. Zapecite 10-ak minuta. Pospite suhim mesom i krušnim mrvicama, piše “Klix“.

Prijatno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh