Hrana i piće

JABUKOVO SIRĆE UVEĆAVA TIJESTO

Ako ne slovite za naročito spretnu domaćicu kada je riječ o spravljanju jela od tijesta, možda vam nekoliko savjeta pomogne da nadmašite sebe…

Tijesto - Novonovo.info

Ako ne slovite za naročito spretnu domaćicu kada je reč o spravljanju jela od testa, možda vam nekoliko saveta pomogne da nadmašite sebe i počnete da pravite peciva kao da

su izašla iz pekare.

* Da bi testo naraslo, neophodan je kvasac. Ipak, ne preterujte sa njim, jer ako ga stavite previše, testo može preterano da se uveća i – pukne. Isto važi i za prašak za pecivo.
* Testo će lepo narasti i imaće savršen ukus ako u njega stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta.

* Neophodno je da ga stavljate u zagrejanu rernu. Od trenutka kada je uključite, sačekajte 10-15 minuta pre nego što ubacite testo.

* Podrazumeva se, pre nego što uopšte počnete da pravite testo, puter i jaja izvesno vreme držite na sobnoj temperaturi,pišu Malisaveti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh