BIZnews

Halal turisti sve više dolaze u BiH

Prema Global Muslim Index izvještaju za 2023. godinu, Bosna i Hercegovina je, u odnosu na godinu ranije, sa 6. skočila na 4. mjesto kao najposjećenija halal turistička destinacija u Evropi…

USAID Turizam

Prema Global Muslim Index izvještaju za 2023. godinu, Bosna i Hercegovina je, u odnosu na godinu ranije, sa 6. skočila na 4. mjesto kao najposjećenija halal turistička destinacija u Evropi, a u svijetu s 46. na 43. mjesto, objavio je USAID Turizam.

Azijske zemlje su najbolja odredišta za muslimanske putnike s Malezijom i Indonezijom koje dominiraju indeksom, a slijede ih Turska, Saudijska Arabija i U.A.E.

S obzirom na to da se procjenjuje da je vrijednost ove industrije u turizmu oko 200 milijardi dolara, a halal turisti su sve više zainteresovani za Bosnu i Hercegovinu, jako je bitno za biznise u sektoru turizma da uvide značaj sertifikovanja jer to donosi kredibilitet i otvara mogućnost za valorizaciju turističkih sadržaja, prenosi USAID Turizam, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh