BIZnews

Kompanija iz Tešnja razvila uspješan biznis u Kataru

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković učestvovao je, na poziv premijera i ministra vanjskih poslova Države Katar Mohammeda bih Abdulrahmana bin Jassima Al- Thanija, na 21. Doha Forumu u Kataru.

Konaković u Kataru - biznis.ba

Za kraj posjete Kataru podijelio je jednu, kako navodi, pozitivnu poslovnu priču.

– Posjetili smo danas SGI Technology firmu. Domaći brend iz Tešnja koji je zahvaljujući svojoj kvaliteti i specifičnosti posla kojom se bave uspjela ući na katarsko tržište, napisao je Konaković.

Dodaje da je pecijalizirana za pirolitičku reciklažu otpadnih guma u korisne resurse.

– SGI Technology sufinansirana od strane razvojne banke Katara sada je bh. firma koja uspješno posluje na nekoliko drugih destinacija, ali je vrata dobila otvorena i ovdje u Kataru. Riječ je o trenutno najasavremenijoj raciklaži koja umjesto nusproizvoda rezultira visokokvalitetnim finalnim proizvodim, navodi Konaković i dodaje:

– Sve što se vidi na ovim fotografijama, cijelo postrojenje napravljeno je u Bosni i Hercegovini, a potom transportovano u Katar. Zadovoljstvo je bilo razgovarati sa njima, piše biznis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh