BIZnews

BiH predstavljena na najznačajnijem svjetskom sajmu turizma u Londonu

Turističke destinacije Sarajevo i Bosna i Hercegovina predstavljeni su pred publikom od gotovo 40.000 posjetilaca na World Travel Market (WTM) u Londonu, jednom od najutjecajnijih svjetskih događaja u oblasti turizma.

biznis.ba

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Turistički klaster Hercegovina i Fortuna Tours Mostar bili su organizatori štanda Bosne i Hercegovine koji se prostirao na više od 100 m2. Na štandu Bosne i Hercegovine su se predstavile i turističke zajednice Srednjobosanskog i Tuzlanskog kantona, hoteli Marriott, Monti, Ilidža, Hills, Hollywood i Grand hotel Neum, te turističke agencije Holiday Bosnia, Funky Tours, Bosnia Travel, Espy Bosnia, BTS, Dream World Travel, BH Passport i 2m Travel.

Zajedničko učešće na sajmu ključan je korak ka jačanju jedinstvenog brenda BiH na globalnoj turističkoj sceni. Na sajmu je predstavljena bogata kulutra, prirodne ljepote i gostoljubivost BiH, te su otvorena vrata za brojne poslovne prilike i partnerstva i unaprijeđena vidljivost zemlje na svjetskom tržištu.

Turistička zajednica KS je između brojnih sastanaka i B2B susreta, ugostila Osmana Topčagića – ambasadora BiH u Velikoj Britaniji, Ljiljanu Sulejmanović – direktoricu Britansko-Bosanskohercegovačke privredne komore (BBHCC), te Ahmeda Aqeela Al-Khateeba – ministra turizma Saudijske Arabije.

WTM London je jedan od ključnih događaja u svjetskom kalendaru turističke industrije, koji okuplja 3.500 izlagača iz više od 180 zemalja kako bi razmijenili ideje, sklopili poslove i saznali najnovije trendove i inovacije u turizmu. Učešće na tom događaju pruža priliku za promociju destinacija, proizvoda i usluga, kao i za izgradnju mreže kontakata, učenje od međunarodnih lidera turističkog sektora i ostvarivanje strateških partnerstava, piše Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh