BIZnews

Privodi se kraju sjetva pšenice na području Brčko Distrikta

Poljoprivredni proizvođači na području Brčko Distrikta privode kraju sjetvu ozimih kulture, gdje su dominantne površine pod pšenicom.

Pšenica - Webtribune.rs

Poljoprivrednici su blagovremeno obrali kukuruz sa oko 5,5 hiljada hektara koliko ga je ove godine bilo zasijano na području Distrikta.

Gotovo je okončan i posao na jesenjoj sjetvi ozimih kultura, gdje prednjači pšenica koja zauzima oko 2,5 hiljada hektara obradivog zemljišta.

– Kukuruz i pšenica zasijani su na manjim površina, nego u prošlogodišnjem sjetvenom ciklusu što je sasvim logično imajući u vidu visoke cijene prije svega sjetvenih materijala, te goriva – istakao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sava“ Brezovo Polje Selo Drago Novaković, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh