BIZnews

Studio-Moderna dobio u BiH nove vlasnike

Tvrtka sa sjedištem u Sarajevu prenesena na društvo Valnadin u vlasništvu Mateje Dolanc, bivše direktorice Studija Moderna.

Studio Moderna

Studio-Moderna d.o.o. Sarajevo dobio je nove vlasnike kao rezultat reorganizacije usljed stečaja slovenskog dijela grupe u vlasništvu Sandija Češka krajem augusta ove godine, saznaje Indikator.ba.

Nov vlasnik Studija Moderena u BiH je tvrtka Valnadin d.o.o., marketing in oglaševanje Zagorje ob Savi, Slovenija, sa 100-postotnim udjelom.

Nekada jedan od najbogatijih Slovenaca Sandi Češko uspio je od povjerilaca spasiti zdravi dio svog propalog carstva, kako bi moglo nesmetano poslovati. Djelatnost je u Sloveniji preuzela tvrtka Valnadin u vlasništvu Mateje Dolanc, bivše direktorice Studija Moderna i sestre Češkove supruge.

Sandi Češko pojasnio da će se priča Studia Moderna nastavlja u partnerstvu s kineskim investitorom ( kompanija Matratzen Concord iz Njemačke u vlasništvu kineskog biznismena,bivšeg dobavljača i kupca Studija Moderna) sa novom tvrtkom Valnadin d.o.o., gdje svi zaposlenici dobijaju nove ugovore.

Tvrtka Valnadin sada je preuzela poslovanje u Bosni i Hercegovini na osnovu ugovora sklopljenog 15.septembra. Društvo u BiH poslovalo je stabilno, za razliku od društava u Hvatskoj i Srbiji gdje su zabilježeni problemi u poslovanju, otpuštanja radnika i zatvaranja podružnica.

Studio Moderna ima u Bosni i Hercegovini 20 registrovanih podružnica, od kojih je glavnina smještena u najvećim tržnim centrima širom zemlje.

Studio-Moderna u Sloveniji otišao je u stečaj zbog nelikvidnosti tvrtke koja se suočila s nedostatkom obrtnog kapitala, nižim prihodima, te nije bila u stanju podmirivati obaveze prema povjerioccima i zaposlenicima.

Sandi Češko tvorac brendova Dormeo, Delimano,Top Shop… pravio je u 20 zemalja svijeta po pola milijarde eura prihoda godišnje, piše indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh