BIZnews

Hoće li Air Montenegro letjeti iz Tuzle?

Air Montenegro još nije potpisao sporazum sa Aerodromom Tuzla, te još nije dobio dozvole za letove iz Tuzle, izjavio je Mark Anžur.

Air Montenegro

Air Montenegro još nije potpisao sporazum sa Aerodromom Tuzla, te još nije dobio dozvole za letove iz Tuzle, izjavio je Mark Anžur, predsjednik Uprave Air Montenegra za specijalizovani avionski portal Zamaaero.

Anžur je izjavio da “za sada sve skupa ne izgleda dobro i da će se javiti ako bude novosti”.

Direkcija za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine (BHDCA), prema medijskim izvještajima, navodno još nije izdala potrebne dokumentacije stranom prijevozniku za pokretanje letova iz Tuzle za nekoliko gradova u Evropi.

-Zainteresovani avioprijevoznik je prije više od petnaestak dana BHDCA dostavio potrebnu dokumentaciju na odobrenje, na osnovu koje će zatražiti dozvole od zemalja u koje planira letjeti iz Tuzle, rekao je za Politicki.ba izvor blizak Vladi Tuzlanskog kantona

Klix.ba nedavno je izvijestio da su u Tuzli završeni pregovori sa novom aviokompanijom koja je nadležnim tijelima podnijela zahtjev za uspostavu letova. Ova kompanija bi trebala letjeti na deset linija.

Još uvijek nije zvanično pomenuto koji prijevoznik iz regije je u pitanju, a mnogi smatraju da je riječ o Air Montenegru. Izvještaji sugerišu da će prijevoznik službeno objaviti svoje operacije nakon dobivanja svih potrebnih dozvola.

Aerodrom Tuzla prethodno je priopćio kako očekuje da će neimenovani zračni prijevoznik pokrenuti operacije za zimsku sezonu 2023./24., koja počinje 29. oktobra. Međutim, zbog tekućih birokratskih problema to bi možda moglo biti odgođeno, piše Indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh