BIZnews

Ledo gasi proizvodnju u BiH, 50 radnika ostaje bez posla?

Uprava kompanije Ledo Čitluk saopštila je u utorak radnicima da se nakon 23 godine ukida proizvodnja u fabrici u Čitluku i da bez posla ostaje 50 radnika.

ledo - Biznis.ba

“Uprava kompanije u društvu, ljudi iz Zagreba i Beograda, danas nam je saopštila kako proizvodnja više nije isplativa te da se gasi, a sama proizvodnja u koju se ništa nije ulagalo godinama kompaniu je donosila novac”, naveo je u mailu jedan radnik Leda, objavio je portal Brotnjo.info.

Prije tri godine u fabrici u Čitluku ugašena je proizvodnja sladoleda, a uskoro će biti ugašena pakirnica voća, povrća i ribe – što znači potpuni kraj za proizvodnju koja se odvijala protekle 23 godine, dodaje pomenuti portal.

Nezvanično, to će se to dogoditi 31. decembra 2023. godine.

Tim povodom zatražen je odgovor iz kompanije Ledo Čitluk, od koje se očekuje odgovor .

Podsjećamo, Ledo Čitluk bio je u sastavu Agrokora Zagreb, potom dijelom Fortanove, a prije dvije godine prodan je kompaniji Nomad Foodsu, vodećem evropskom proizvođaču smrznute hrane.

Fortenovinu diviziju smrznute hrane, u kojoj je osim Leda i beogradski Frikom, Nomad Foods je kupio za 615 miliona eura.

Ledo Čitluk je u prošloj godini ostvario prihode od 114,4 miliona KM i uknjižio 23,0 miliona KM neto dobiti.

U kompaniji je bilo je 371 radnik na kraju prošle godine, a osim proizvodnje imaju zastupljenu distibuciju.

Ledo iz Hrvatske je kupio fabriku za proizvodnju sladoleda u Čitluku početkom 2000. godine i osnovao preduzeće Ledo Čitluk d.o.o., prenosi Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh