BIZnews

Pepco stigao u BiH, posao već dobilo 120 ljudi

Maloprodajni lanac raznovrsnih proizvoda Pepco stigao je u našu zemlju, čime je svoje djelovanje proširio na 19 evropskih država.

Svoje širenje po Bosni i Hercegovini Pepco započinje iz Sarajeva, gdje su otvorene dvije poslovnice – u Tržnom centru West Gate na Mostarskom raskršću, te u Tržnom centru Intershop u Kolodvorskoj.

“Kada Pepco dolazi na novo tržište, cilj je da se što prije proširi po cijeloj zemlji. Danas krećemo sa dvije radnje u Sarajevu, zatim slijede prodavnice u Mostaru, Livnu, Čitluku, Gradačcu, Lukavcu i Kaknju. Nakon toga, od desetog mjeseca, s radom kreću i prodavnice u Banja Luci i RS-u, a do kraja godine će biti oko 30 prodavnica raspoređeno po cijeloj BiH. Sljedeća otvaranja slijede na proljeće, kada su u planu Bihać, Cazin, Tomislavrad… Imamo cilj da kroz godinu dana pokrijemo sve krajeve BiH, da budemo na raspolaganju kupcima na svakih 50 do 100 kilometara”, rekao je u razgovoru za Vijesti.ba regionalni voditelj kompanije Pepco, Tomislav Bekavac.

U 18 zemalja, Pepco je do sada otvorio više od 3.300 prodavnica u kojim porodicama nudi širok spektar raznovrsnih proizvoda: odjeću za djecu i odrasle, modne dodatke, igračke, dekoracije, tekstil i predmete za domaćinstvo. Iz kompanije ističu da im je cilj da pruže savršen spoj kvaliteta, cijena i pogodnosti, te da su niske cijene ključna snaga Pepco prodavnica.

Bekavac poručuje da je BiH tek druga zemlja van Evropske unije u kojoj će Pepco djelovati.

“Nama je to posebno drago, pogotovo kada otvaramo tržišta koja su van Evropske unije. BiH je za nas druga takva lokacija nakon Srbije. Tržišta van EU su uvijek malo specifičnija i moraju se drugačije operativno odrađivati, tako da smo i mi kao organizacija Pepco morali naučiti kako raditi ta tržišta. Ovo nam je četvrta zemlja na Balkanu, a ukupno 19. u Evropi i nadam se da ćemo se i dalje širiti”.

Bekavac dodaje kako će benefite Pepca u BiH osjetiti brojni građani, posebno kada se otvore nova radna mjesta,pišu Vijesti

“Jedna Pepco prodavnica ima između šest i deset zaposlenih, zavisi o veličini i prometu. Već sada imamo 120 zaposlenih u BiH, do kraja godine će to biti već 160, a u idućoj godini ćemo sigurno proći brojku 300. Osim direktnog zaposlenja ljudi u našim prodavnicama, doprinosimo privredi i kroz iznajmljivanje prostora jer su sve naše prodavnice u iznajmljenim prostorima za koji plaćamo najam”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh