BIZnews

Benzin u Crnoj Gori najskuplji u regionu, Srbija prednjači sa cijenom dizela

Cijena benzina u Srbiji nakon posljednjih promjena iznosi 186 dinara za litar, što predstavlja poskupljenje od četiri dinara u odnosu na prethodnu nedjelju.

Točenje goriva - Blogspot.com

Sa cijenom od 189 dinara za benzin od 95 oktana Crna Gora ima čelnu poziciju u regionu, a Srbija prednjači sa cijenom dizel goriva sa cenom od 199 dinara za litar, a iza nje su Crna Gora, Hrvatska i Sjeverna Makedonija, izračunato prema srednjem kursu NBS.

Cijena benzina u Srbiji nakon posljednjih promjena iznosi 186 dinara za litar, što predstavlja poskupljenje od četiri dinara u odnosu na prethodnu nedjelju.

Prateći trend rasta cijena, gorivo u regionu nastavlja da poskupljuje, a posljednjom Uredbom Vlade Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koja će stupiti na snagu od sutra za litar benzina potrebno je izdvojiti 179 dinara (1,54 eura), do će litar dizela iznositi 176 dinara (1,51 euro), objavio je portal Poslovni dnevnik.

Cijena za litar benzina od 95 oktana u Crnoj Gori iznosi 189 (1,62 eura) dinara, prema posljednjoj uredbi nadležnog ministarstva, dok je za dizel potrebno izdvojiti 180 dinara (1,54 eura) za litar, navodi portal Vijesti onlajn.

U Sjevernoj Makedoniji je gorivo značajno jeftinije, a za litar benzina je potrebno izdvojiti 162 dinara (1,39 eura), dok je cijena dizela 152 dinara (1,3 eura), objavio je makedonski portal Sitel.

U Albaniji je cijena dizela za litar 176 dinara (1,51 euro), što je identično cijeni u Hrvatskoj, dok je benzin od 95 oktana potrebno izdvojiti 180 dinara (1,54 eura), prenosili su ranije portali.

Litar dizela u Banjaluci poslije posljednjeg poskupljenja košta više od 150 dinara (2,51 – 2,52 KM), dok se na pumpama benzin prodaje po cijeni od 150 do 155 dinara za litar (2,52 -2,59 KM), piše Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh