BIZnews

Nihad Uk na otvorenju ‘Real Expo 2023’: Vlada KS podržava sajamske aktivnosti

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk danas je na Ilidži, na otvorenju Međunarodnog sajma građevinarstva i ulaganja u nekretnine “Real Expo 2023” kazao da Vlada KS podržava sajamske aktivnosti, te da je umrežavanje privrednika krucijalno.

– Umrežavanje pojedinaca i kompanija je krucijalno, iskreno se nadam da će ovo biti sajam koji će iz godine u godinu rasti i privlačiti sve više izlagača, čiji će poslovni dogovori na sajmu rezultirati opipljivim rezultatima – naveo je premijer Uk.

Sa privrednikom šejhom Muhammedom bin Saqr al-Qasimijem, koji je počasni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma, premijer Uk je obišao izlagače.

Ponuda na sajmu je raznolika i inovativna, a osim velikog broja nekretnina, na ovoj manifestaciji se prezentiraju i mnogi noviteti po pitanju smanjenja troškova grijanja korištenjem pametnih rješenja i kontrole doma putem pametnih uređaja.

Paralelno sa sajamskim aktivnostima planirane su i dodatne aktivnosti, poput panel diskusija te aktivnosti promocije investicija za tzv. “zgrade sutrašnjice – zgrade budućnosti”.

Sajam traje do 20. jula, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh