BIZnews

Kompanija iz Vogošće najavila milionsku investiciju

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i Općine Vogošća posjetili su prije nekoliko dana firmu Velvet Trade d.o.o. Vogošća koja posluje u prehrambenom sektoru.

Firma Velvet Trade je brzorastuća kompanija koja bez obzira na izazove bh. tržišta, posluje uspješno, rečeno je prilikom posjete.

Od 2022. godine u vlasničku strukturu ove kompanije ušli su i investitori IFFCO sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Riječ je o značajnim investitorima koji su aktivni na mnogim drugim tržištima svijeta.

Velvet Trade je dio ove svjetske grupacije prisutne u više od 80 zemalja svijeta postao u maju kada su najavili da će s novim znanjima, asortimanom i resursima grupacije nastaviti unaprjeđivati svoje usluge i kreirati najbolju ponudu za kupce.

Kako je rečeno iz FPA-e nakon sastanka, kompanija Velvet trade je u procesu realizacije nove milionske investicije.

Inače, kako se navodi na web stranici kompanije, njen rad se bazira na proizvodnji, pakovanju, prodaji i distribuciji sirovina za pekarstvo, slastičarstvo i sladoled, prenosi biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh