BIZnews

Šta je pametno uraditi s eurima u ovom trenutku

Za početak, da li u krizi treba čuvati ili ulagati novac?

Euro novčanice - Nezavisne.com

Mnogi građani ovih dana kupuju eure u strahu od neizvjesne i turbulentne ekonomske situacije, ali šta je najpametnije uraditi s novcem u ovom trenutku?

Za početak, da li u krizi treba čuvati ili ulagati novac?

„I u ovakvim i u normalnim vremenima – novac nikad ne treba čuvati“, podvukao je berzanski stručnjak dr Rade Rakočević, gostujući u emisiji „Probudi se“, a onda objasnio i gdje je pametno uložiti novac kako ga inflacija ne bi pojela.

Iako ka\e na prvi pogled iygleda da nema nekih opcija za investiranje, ali svako ko ima neku veću sumu prvo razmišlja o nekretninama i tu većina ljudi prestaje sa razmišljanjem o investicijama, dok oni koji malo više znaju i zanimaju se investiraju u akcije, prije svega na stranim berzama ili u kriptovalute, i to je nešto što je neophodno da bi se čovjek zaštitio. Investiranje, kako ističe nije samo način da se ostvari profit, već i da bi se zaštitio kapital.

Pogledajte cijelo gostovanje OVDJE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh