BIZnews

Bingo i ove godine među 100 najvećih kompanija u jugoistočnoj Evropi

Tuzlanska kompanija “Bingo” i ove godine se našla među 100 najvećih kompanija u Jugoistočnoj Evropi. To je pokazao najnoviji izvještaj SeeTop 100 koji je objavio “SeeNews”, prenosi “Biznisinfo”.

Bingo - Radiodonjivakuf.ba

Sa ukupnim prihodima od 620,2 miliona eura Bingo se nalazi na 92. mjestu. Tuzlanska kompanija je imala blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je ostvarila prihod od 636 miliona eura.

Prema neto dobiti, Bingo je na ovoj listi na 36. poziciji. Ona je u 2020. godini iznosila 34,9 miliona eura što je smanjenje u odnosu na 2019. godinu kada je neto dobit iznosila 47,8 miliona eura.

Na listi je prethodnih godina bila još jedna kompanija iz Bosne i Hercegovine a to je “Holdina d.o.o. Sarajevo”, ali nje ove godine nema na listi. Do prije tri godine na listi je bila i Elektroprivreda BiH, ali na listama za 2019. i 2020. je nema.

Inače, SeeTop 100 vrši rangiranje po prihodima nefinansijskih kompanija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije, s tim da banke, osiguravajuće kompanije i nekretninski fondovi ne ulaze u ovo rangiranje, piše “Biznis info”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh