BIZnews

Čapljinska Lasta uskoro kreće s radom u punom kapacitetu

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla Lasta Čapljina očekuje novi početak, te će Cvijet Hercegovine uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle, poručili su iz Grada Čapljine.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio Petar Ćorluka, vlasnik Violete u koju će ove godine uložiti punih 20 miliona KM. Da sve ide svojim tijekom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade, piše bljesak.info.

O toku radova i trenutnoj situacije danas se upoznao i gradonačelnik Grada Čapljine dr. Smiljan Vidić na sastanku s Petrom Ćorlukom.

Ćorluka je istaknuo kako se trenutno rade završni fasadni radovi, te su u narednom razdoblju nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija tehnologije i probna proizvodna.
Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu iznimno je bitna najsuavremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja.
U sklopu sastanka izaslanstvo grada Čapljine obišlo je i proizvodne pogone Violete, kako bi dobili najbolju sliku ozbiljnosti kojom ovaj čuveni privrednik planira pokrenuti proizvodnju u Lasti.

Violeta trenutno zapošljava 1.220 radnika, a o planovima Laste Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitan brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji, van granica države te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.
Ćorluka je dodao kako je posebno zadovoljan suaradnjom sa Gradskom upravom Čapljine na čelu s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem jer do sada nije bilo nikakvih problema i sve je išlo prema planu, što je uvelike olakšalo investiciju u čapljinsku Lastu, kažu iz Grada Čapljine.
Dodaju da su zaključci gradonačelnika Vidića bili svakako puna podrška Ćorluki kako u administraciji tako i u ljudstvu, istaknuvši kako su sve im relevantne gradske službe na usluzi, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh