BIZnews

Nova dimenzija borbe aviokompanija za putnike: Emirates plaća i sahranu

I dok Sindikat vazduhoplovne industrije i Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) prognoziraju da će se avionski saobraćaj oporaviti tek poslije 2024. godine, kompanija “Emirates” izašla je sa neočekivanom politikom sa ciljem da povrati posao.

Fly Emirates - Fokus

Državna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Dubaiju sada nudi putnicima svojevrsnu “sigurnosnu mrežu”, poručujući kupcima da će, ukoliko dobiju virus korona tokom putovanja, aviokompanija pokriti sve troškove vezane za medicinsko liječenje, karantin hotela, pa čak i njihovu sahranu u slučaju smrti.

Ova neočekivana mjera stiže u trenutku kada “Emirates” očekuje da će smanjiti čak 9.000 radnih mjesta u narednim nedeljama.
Predsjedavajući “Emitrates Group” šeik Ahmed bin Sid Al Maktum opisao je da ova mjera može pružiti putnicima neku sigurnost tokom izuzetno nepredvidivih vremena da je letenje na daleke destinacije i dalje bezbjedno – piše na veb-sajtu kompanije.
– Znamo da ljudi čeznu za letenjem pošto se granice širom svijeta postepeno ponovo otvaraju, ali oni traže fleksibilnost i uvjerenja ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja – rekao je.
Na web-stranici kompanije “Emirates” od prošle nedjelje stoji:
– Putnici “Emiratesa” mogu letjeti sa punim povjerenjem, jer će aviokompanija pokriti troškove liječenja do 150.000 eura i troškove karantina od 100 eura dnevno tokom 14 dana, ukoliko im se dijagnostikuje Covid-19 ili nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja.

Iz aviokompanije su rekli da će polisa ostati na snazi do kraja oktobra, a važi do mjesec dana od početka putovanja putnika, prenosi indikator


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh