BIZnews

Turkish Airlines (THY) letove unutar Turske suspendovao do 20. aprila

Nacionalna aviokompanija Turkish Airlines (THY) obustavila je do 20. aprila sve komercijalne letove na linijama unutar Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Putnički avion - Twitter

Generalni direktor kompanije Bilal Eksi saopćio je na Twitteru da su letovi na linijama između turskih gradova obustavljeni u okviru mjera borbe protiv širenja koronavirusa.

Turkish Airlines je ranije zbog pandemije COVID-10 obustavio sve međunarodne linije, izuzev letova u Hong Kong, Moskvu, Addis Ababu, New York i Washington.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins u svijetu je koronavirusom zaraženo više od milion ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je više od 58.200 oboljelih, a izliječeno je više od 225.400.

U Turskoj je koronavirusom zaražena 20.921 osoba, izliječeno je 484, a umrlo je 425 oboljelih.

Turske vlasti su i večeras uvele niz dodatnih mjera borbe protiv širenja koronavirusa, uključujući dvosedmičnu zabrane izlaska i ulaska u 30 provincija, izlazak na ulice osobama mlađim od 20 godina i obavezno nošenje maski na mjestima poput marketa i tržnica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh