ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BIZnews

Hifa Petrol: Motiv za maloprodajnu cijenu u općini Posušje

Vezano za brojne upite koje smo dobili po pitanju naših maloprodajnih cijena u općini Posušje želimo obrazložiti motiv za ovakvu poslovnu odluku.

Hifa Petrol - ljubuški.info

Ovom odlukom smo željeli da skrenemo pažnju javnosti vezano za situaciju u maloprodaji naftnih derivata u ovoj općini.

Naime, iako smo svjesni da ovom odlukom poslujemo sa gubitkom, želimo da se pokrenu potrebne aktivnosti oko nezakonite prodaje lož ulja na benzinskim pumpama/crpkama u istom mjestu.
Dakle, Zakonom o akcizama BIH, čl. 32 I čl. 33 (“Službeni glasnik BiH”, br.49/2009, 49/2014, 60/2014 i 91/2017) izričito je zabranjeno točenje lož ulja u bilo koje motorno vozilo, a što pojedini distributeri ne poštuju u općini Posušje.

HIFA Petrol / Screenshot – Haber.ba

Očekujemo od poslovne zajednice i nadležnih institucija da poduzmu neophodne mjere kako bi se poslovanje u oblasti trgovine naftom i naftnim derivatima u Posušju uvelo u zakonske okvire.

Potrošače savjetujemo da se informišu prije kupovine roba I usluga jer štetu u slučaju kupovine goriva lošeg kvaliteta nažalost snose sami.

HIFA Petrol / Screenshot – Haber.ba

Odgovorno stojimo iza kvaliteta i kvantiteta goriva kojeg točimo na našim pumpama/crpkama što potvrđujemo sa 474 ispitana uzorka goriva potvrđenog kvaliteta od ovlaštenih institucija u 2019. godini. Stojimo na raspolaganju svim potrošačima za sve upite vezane za oblast prometa nafte i naftnih derivata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh