BIZnews

Energetski efikasan dom štedi novac i energiju

I ove godine tokom trajanja Mostarskog sajma, UniCredit Bank će na svom štandu predstaviti energetski efikasne proizvode i materijale, čijom ugradnjom se mogu postići značajne uštede.

Mostarski sajam - PR/Haber.ba

Od 09. do 13. aprila posjetitelji sajma će se moći upoznati sa svim prednostima energetske efikasnosti, kao i jedinstvenog kreditnog proizvoda koji nagrađuje keš bonusom, a dugoročno štedi novac i energiju.

Osim prednosti kreditnog proizvoda, na štandu UniCredit Bank, bit će predstavljeni energetski efikasni materijali i proizvodi kompanija Tondach Wienerberger, GM Gratis iz Tomislavgrada, te Yavuz iz Srebrenika. Na ovaj način UniCredit Bank nudi mogućnost zainteresiranim kupcima da se na jednom mjestu informiraju i o samim proizvodima, ali i o kreditnom proizvodu kojim se projekti energetske efikasnosti mogu jednostavno realizirati.

Zahvaljujući grant sredstvima Europske unije, UniCredit Bank je u saradnji sa Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), Ministarstvom finansija Austrije (BMF) i Investicionim okvirom za Zapadni Balkan (WBIF), kroz GEFF program u saradnji sa Energy Community Secretariatom, bosanskohercegovačkom tržištu predstavila jedinstveni proizvod za kreditiranje kupovine energetski efikasnih materijala i proizvoda. Ono što ovaj kreditni proizvod posebno izdvaja je bespovratni keš bonus od 15% do 35% od visine ulaganja, a koji se odobrava za ulaganja na pojedinačnom stambenom objektu ovisno o iznosu investicije ili iznosu kredita.

Način na koji trošimo energiju ima direktan i indirektan utjecaj na našu okolinu i klimatske promjene, tako da svaki naš izbor da koristimo energetski efikasne materijale i uređaje, pravi dugoročnu uštedu novca i energije, ali i dodatnu korist za okruženje u kojem živimo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh