BIZnews

UniCredit na prvom mjestu u 28 kategorija prema Euromoney istraživanju o finansiranju trgovine 2019.

Nagrade uključuju prvo mjesto na globalnoj razini u pet kategorija “Najboljih usluga”, kao i prepoznavanje UniCredita kao lidera na tržištima jedanaest država uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

UniCredit bank - Arhiva

UniCredit je imenovan Najboljim globalnim pružateljem usluga u kategorijama “Sve usluge”, “Savjetovanje”, “Finansiranje/Plaćanja”, “Sveukupna izvedba” i “Proizvodi” prema Istraživanju o finansiranju trgovine 2019. koje je proveo časopis Euromoney.

Ovo istraživanje, koje se provodi već osmu godinu za redom, ujedno prepoznaje UniCredit i kao tržišnog lidera u Centralnoj i istočnoj Europi (CIE), Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji i Turskoj. U kategoriji “Najbolja usluga”, UniCredit je rangiran na prvom mjestu u CIE, Bosni i Hercegovini Srednjem istoku, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Turskoj i Njemačkoj.

Lista najboljih – sastavljena na temelju povratnih informacija prikupljenih od preko 7000 korporativnih klijenata banaka – prepoznaje UniCreditovu kontinuiranu izvrsnost u području finansiranja trgovine, koja se temelji na UniCreditovom izvrsnom poznavanju svojih ključnih europskih tržišta i visokoj stručnosti u razvoju i plasiranju proizvoda.

Generalni menadžer UniCredita Gianni Franco Papa rekao je: “Oduševljeni smo što Euromoney i klijenti koji su sudjelovali u istraživanju nastavljaju prepoznavati UniCredit kao najboljeg globalnog pružatelja usluga u području finansiranja trgovine u okviru različitih ključnih kategorija usluga i diljem različitih regija. Napredak koji smo ostvarili u odnosu na prošlogodišnju listu najboljih ističe našu kontinuiranu posvećenost zadovoljavanju potreba naših klijenata, spremnost da prihvatimo nove alate vezane uz finansiranje trgovine i obrtnog kapitala, kao i zanačajnu snagu naše međunarodne mreže.”

UniCredit nastavlja ulagati u inovacije u području finansiranja trgovine, prvenstveno putem blockchain konzorcija “we.trade” te Trgovinske informacijske mreže. Ujedno je odlučio unaprijediti svoju međunarodnu pokrivenost putem uspostavljanja središta za finansiranje trgovanja robom u Abu Dhabiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh