Noviteti

Poznato kada stiže elektrifikovani Porsche 911

Porsche već duže vrijeme govori o tome kako je elektrifikacija neophodna, ali još nisu predstavili svoj hibridni sportski automobil.

Porsche promo

Kako su iz kompanije rekli, tek 2025. godine bi trebalo da vidimo redizajnirani 911 koji će imati bateriju, a trebalo bi da bude predstavljen javnosti istovremeno kada i redizajnirano izdanje 992.

Nezvanično, 911 hibrid imaće kombinaciju turbobenzinca i elektromotora, a nudiće više nego aktuelni 911 Turbo S, koji ima 6-cilindarski 3.8-litarski biturbo “bokser” motor koji je dovoljan za snagu od 650 KS.

Iz Štutgarta su, na sreću onih koji su privrženi tradiciji, nedavno potvrdili da nemaju u planu da potpuno izbace manuelne mjenjače, a dodali su i da “ne vide potrebu za potpunom elektrifikacijom brenda” jer imaju u ponudi i 100% električne modele.

Sa ranijim izjavama iz Porschea prema kojima će 911 ostati model koji će najduže pokretati motor SUS, realne su osnove da će manuelni mjenjač ostati u priči i sa narednom generacijom 911, a ima optimizma i oko naredne (električne) generacije modela 718 Cayman/Boxster, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh