Aktuelno

Šala ili ne: Rimac najavio dolazak duhovnog nasljednika Yuga

Osnivač Rimac Automobila, Mate Rimac, objavio je na svom Facebook nalogu nešto što je izazvalo veliku pažnju njegovih pratilaca.

Facebook Mate Rimac

Rimac je objavio fotografiju novog koncepta automobila, ali nije jasno da li je u pitanju samo šala ili sjajan marketinški potez jer je, setimo se, juče bio prvi april.

“Nešto posebno ćemo da otkrijemo 26. juna. Neki mediji nagađali su da stiže hot heč – pokidali su. Nećemo da vas tjeramo da čekate do juna, tako da evo ga, duhovni naslednik Yuga – u svakom pogledu. Konačno nešto za narod”, napisao je Rimac.

Dobar dio njegovih pratilaca bio je sumnjičav, pa su komentarisali kako je upitanju verovatno prvoaprilska šala, ali da svejedno zvuči sjajno i da bi bilo hit na evropskom tržištu.

Neki su, međutim, uvjereni da je u pitanju prava objava, a da je izbor datuma samo marketinški trik.

Inače, hot heč je oznaka za sportsku verziju nekog “običnog” automobila – veći dio ovih kola potiče iz Evrope ili Azije, prenosi B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh