Aktuelno

Citroen ima prinovu: Ime mu je Basalt ali nije za Evropu

Francuski proizvođač je objavio prve fotografije svog novog kompaktnog SUV-a, modela Basalt.

Basalt

Kako se navodi u saopštenju, cilj je da se ovim automobilom kombinuje fluidnost i dinamičnost koju pruža kupe varijanta, sa snagom i pouzdanošću koje daje SUV.

“Veoma nam je drago što možemo da predstavimo treći dio programa osmišljenog da podstakne međunarodni rast Citroena. Naši timovi predano rade na isporukama koje bi trebalo da se dogode narednih mjeseci. Ovo je inovativna vizija SUV kupea koja odiše odvažnim dizajnom sa dovoljno prostora iznutra, i jedinstvenom udobnošću u vozilu”, rekao je Tijeri Koskas, šef Citroena naglasivši da je automobil “proizveden lokalno, pa su zato uvjereni da će se svidjeti velikom broju kupaca”.

Ovo je, baš kao što je i Koskas rekao, treći model u okviru C-Cubed programa koji je posebno napravljen da bi se Citroen razvijao u dva strateški važna regiona. Upravo zato, nažalost, Basalt neće biti dostupan u Evropi, već samo u Indiji i Južnoj Americi, prenosi B92.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh