Aktuelno

Isporuka vozila za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Toyota, kao svjetski partner u mobilnosti Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodnog paraolimpijskog odbora, započela je s prvim isporukama vozila za podršku Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama Pariz 2024.

Isporuka vozila za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Sveukupno, Toyota će osigurati flotu od više od 2.650 elektrificiranih vozila i 700 električnih rješenja mobilnosti. Među tim rješenjima je 250 Accessible People Movers (APM), redizajniranih za Pariz 2024. i proizvedenih u Europi.

Tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024., sva Toyotina vozila, uključujući elektrificiranu flotu i napredna rješenja za mobilnost, naglasit će Toyotinu višestruku strategiju prema ugljičnoj neutralnosti i gdje će se svaka od tehnologija, prisutnih na Igrama, moći identificirati kroz namjenske boje.

Plava boja je za vozila s vodikovim gorivnim ćelijama (plava predstavlja boju vode, jedinu emisiju koju emitira ispušna cijev vozila), zelena za baterijska električna vozila (zelena predstavlja prirodu što označava nultu emisiju ispušne cijevi BEV-a), dok je ljubičasta odabrana za hibridna i plug-in hibridna vozila, kao treća boja takmičenja u Parizu.

Održivost je značajan dio Toyotine predanosti izgradnji boljeg svijeta, što je naglašeno njezinim izazovom zaštite okoliša 2050., do kojeg datuma kompanija namjerava postići neutralnost ugljika na globalnom nivou – a u Evropi do 2040. godine, piše sportsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh