Aktuelno

Renault potvrdio: Počeli pregovori sa Volkswagenom

Razgovara se i sa drugim potencijalnim partnerima.

Renault promo

Vijesti iz automobilske industrije danas sustižu jedna drugu velikom brzinom. Cijeli sektor se ljulja na nemirnom moru, a ko će iz bure tržišnih odnosa izaći kao preživjeli, teško je reći.

Cilj je smanjenje troškova i konkurencija jeftinoj kineskoj proizvodnji. Stoga ne iznenađuje vijest da je Renault potvrdio da je u pregovorima sa Volkswagenom o partnerstvu na električnom mini automobilu za evropsko tržište, piše Automotive News Europe.

Renault je u pregovorima sa VW-om o malom električnom vozilu, rekao je izvršni direktor ovog proizvođača, Luka de Meo, na sajmu automobila u Ženevi.

De Meo je takođe rekao da razgovara sa drugim potencijalnim partnerima, ne imenujući ih.

“Otvoren sam za svakoga ko želi da uskoči. Imamo proizvodne kapacitete. Imamo platformu. Znamo kako to da uradimo”, rekao je on.

Evropski proizvođači automobila žure da ponude električna vozila po ceni sličnoj modelima sa SUS motorima kako bi izvegli poraz od kineskih automobilskih kompanija koje preplavljuju evropsko tržište jeftinim električnim vozilima.

Renault je u novembru najavio da će lansirati električni mini automobil Twingo već 2026. sa ciljnom cijenom manjom od 20.000 evra, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh