Aktuelno

Kako je Teslin električni kamionet prošao na testnoj vožnji?

Tesla svoj Cybertruck reklamira kao kamionet za svaki planet, a na njega su “trznuli” i američki farmeri. Kako terenac funkcionira na terenu?

Teslin Cybertruck - agroklub.com

Teslin Cybertruck, električni pickup kamionet djeluje kao nedovršen proizvod, zaključio je YouTuber poznat kao VoyageATX nakon testa ovog vozila na terenu. Prema njegovom iskustvu, zapinjao je i nanajmanjim uzbrdicama, a dijelovi vozila su otpadali, piše agroklub.

U videu je uspoređena vožnja električnog terenca s japanskim Subaru Crosstrek Wilderness-om i Toyotinim 4Runner.

Za svaki planet ili do prve birtije?

Tesla svoj Cybertruck reklamira kao kamionet za svaki planet, a na njega su “trznuli” i američki farmeri. No, čini se da će 60.000 dolara za koliko se prodaje, vjerojatno baciti u vjetar ili se njime tek voziti kroz selo, do birtije i nazad. Naime, već su ranije objavljene snimke kako je zapeo u snijegu, a stručnjaci su objasnili da je to zbog guma koje još uvijek nisu prikladne za ekstremne vremenske uvjete.

Ipak, ima onih koji su se već pohvalili novim limenim ljubimcem na svojoj farmi.

Križanac inspiriran filmovima

Ovaj futuristički dizajniran kamionet prije dva mjeseca je predstavio Elon Musk, suosnivač i direktor tvrtke Tesla, pojasnivši da je Cybertruck križanac modela iz filma “Blade Runner” i modela Wet Nellie, amfibije iz filma “Špijun koji me volio”.

Osnovni model košta 60 tisuća dolara, a najskuplja verzija je 99.990 dolara. Može postići brzinu od 210 km na sat, voziti 515 kilometara te nositi pet tona tereta.

A kako je izgledala testna vožnja, pogledajte u videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh