Aktuelno

Toyota ponovno pokreće fabrike vozila u Japanu

Toyota Motor ponovo će sutra pokrenuti japanske fabrike vozila, ali će, s obzirom na uticaj potresa za Novu godinu, zasebno odlučiti o radu od 15. januara.

Ilustracija

Dok se nastavljaju naknadni potresi od potresa magnitude 7,6 koji je opustošio zapadnu obalu Japana, a mnogi od njenih dobavljača i njihovih podružnica nalaze se u pogođenim područjima, Toyota je u saopštenju za javnost u nedjelju rekla da će koristiti dijelove na zalihama izvan tih područja, javlja Mina.

Predsjednik Toyote Koji Sato rekao je u petak da kompanija nastoji da razumije situaciju u lancu snabdijevanja nakon što su dobavljači Aisin i Sumitomo Electric pretrpjeli štetu od potresa.

U petak je oko 80 odsto od 200 kompanija s pogonima u područjima pogođenim potresom nastavilo proizvodnju ili će uskoro nastaviti, rekao je u petak ministar industrije Ken Saito.

Potvrđeno je da je više od 100 ljudi mrtvo, a više od 200 još se vodi kao nestalo nakon potresa koji je pogodio poluostrvo Noto, na obali sjeverozapadno od Tokija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh